Η υπερκατανάλωση ζάχαρης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θέτει σε κίνδυνο τη μελλοντική υγεία του παιδιού, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, συνιστάται στις μέλλουσες μητέρες να αποφεύγουν την υπερκατανάλωση φρουκτόζης από επεξεργασμένα τρόφιμα και αναψυκτικά.

Υπερκατανάλωση ζάχαρης στην εγκυμοσύνη: Ποιοι οι κίνδυνοι για το μωρό

Σύμφωνα τη μελέτη που δημοσιεύουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση American Journal of Obstetrics and Gynecology, η υπερκατανάλωση ζάχαρης στην εγκυμοσύνη συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσει το παιδί καρδιοπάθεια στο μέλλον.

Πρόσφατες μελέτες έχουν υποδείξει ότι η κατανάλωση φρουκτόζης συνδέεται με την αύξηση των δεικτών καρδιαγγειακών νοσημάτων, παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της νέας έρευνας, Antonio Saad, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, «όταν η μητέρα καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα παιδιά της κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν ως ενήλικες παχυσαρκία, υπέρταση και μεταβολικές δυσλειτουργίες, παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρδιοπάθειας».

Τα νέα ευρήματα υποδεικνύουν μάλιστα ότι οι αρνητικές επιδράσεις είναι πιο έντονες για τα κορίτσια απ’ ό,τι για τα αγόρια.

Πηγή: onmed.gr