Με δωρεάν κλινικές εξετάσεις για μια σειρά περιστασιακών ή χρόνιων παθήσεων από το πρότυπο Κέντρο Πόνου και Σπονδυλικής Στήλης, συμμετέχει το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center στις γενικότερες δράσεις που προγραμματίζονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης (16 Οκτωβρίου).

Στη διάρκεια της ζωής του, το 65-80% του πληθυσμού θα βιώσει πόνο στη μέση ή τον αυχένα, ενώ περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού αντιμετωπίζει γενικά επεισόδια που υποτροπιάζουν ή εμμένουν. Με το γνώμονα αυτό, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center δημιούργησε ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα Κέντρο Πόνου και Σπονδυλικής Στήλης, με επικεφαλής τον καθηγητή Νευροχειρουργικής κ. Βασίλειο Ζέρρη, στοχεύοντας στην άμεση ανακούφιση όσων αντιμετωπίζουν περιστασιακούς ή χρόνιους πόνους, που μπορεί να οφείλονται σε διάφορα αίτια ή παθήσεις, όπως πόνους στη μέση και τον αυχένα, πόνους από αρθριτικά ή οστεοπόρωση, πονοκεφάλους, νευραλγία τριδύμου και ισχιαλγίες.

Το πρότυπο Κέντρο τoυ ΕΝΗC δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση του πόνου και στη θεραπεία των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, χωρίς την ανάγκη χειρουργείου, ενώ στις ειδικές περιπτώσεις που τελικά κρίνεται αναγκαία η χειρουργική αντιμετώπιση, προτείνονται ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές (με μικρότερες τομές, μετεγχειρητικό πόνο και χαμηλότερο κόστος, συγκριτικά με άλλες παραδοσιακές μεθόδους).

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σπονδυλικής Στήλης, από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, το Κέντρο Πόνου και Σπονδυλικής Στήλης του ΕΝΗC παρέχει δωρεάν κλινική εξέταση -κατόπιν ραντεβού- για τις εξής παθήσεις:

– Πόνος στη μέση (οσφυαλγία-ισχιαλγία), που ενδεχομένως αντανακλά και στα πόδια
–  Πόνος στον αυχένα, που ενδεχομένως αντανακλά και στα χέρια
–  Κεφαλαλγίες
– Πόνος στο πρόσωπο

Επιπλέον, για όσους εξεταζόμενους κρίνεται αναγκαία η διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας για την ακριβή διάγνωση της πάθησης, αυτή θα πραγματοποιείται με τη χρήση ΕΟΠΥΥ, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-6972494, εσωτερικό 7494 (ώρα 09.00 έως 15.00), καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Επισημαίνεται ότι το Κέντρο Πόνου και Σπονδυλικής Στήλης του ΕΝΗC αποτελεί το μοναδικό αντίστοιχο Κέντρο στο χώρο των ελληνικών ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και ιδρύθηκε, βάσει των πλέον σύγχρονων αμερικανικών προτύπων, από τον καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Texas Α & Μ USA, κ. Βασίλειο Ζέρρη, σαν φυσική συνέχεια της πολυετούς εμπειρίας του ως διευθυντή Νευροχειρουργικής σε έναν από τους μεγαλύτερους νοσοκομειακούς ομίλους της Αμερικής, καθώς και του αντίστοιχου Κέντρου που ίδρυσε και λειτουργεί από το 2012 στην Κύπρο.

Πηγή: onmed.gr