Την ανάγκη ανάπτυξης πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των παιδιών, επισημαίνει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, η οποία δημιούργησε με την υποστήριξη Ελλήνων και ξένων γιατρών, την ψηφιακή πλατφόρμα ChildrenCare.gr, για να καλύψει τις ανάγκες πλη…


Την ανάγκη ανάπτυξης πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των παιδιών, επισημαίνει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, η οποία δημιούργησε με την υποστήριξη Ελλήνων και ξένων γιατρών, την ψηφιακή πλατφόρμα ChildrenCare.gr, για να καλύψει τις ανάγκες πληροφόρησης των χρηστών του διαδικτύου σε θέματα σχετικά με την πρόληψη και την υγιή ανάπτυξη των βρεφών και των νηπίων.

Προσφορά: το ARIEL Pods 3σε1 με 25% έκπτωση!

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επιστημονικός υπεύθυνος για την πλατφόρμα και πρόεδρος της Ένωσης, Κωνσταντίνος Νταλούκας, το ChildrenCare.gr, με τεκμηριωμένα άρθρα, συνεντεύξεις, έρευνες προσωπικές ιστορίες και γραφήματα φιλοδοξεί να ενημερώσει γονείς, γιατρούς και εκπαιδευτικούς για τη σημασία των εμβολιασμών, την πρόληψη λοιμώξεων και τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Νταλούκας στο θέμα του εμβολιασμού. «Μία σημαντικότατη πτυχή της πρόληψης της υγείας των παιδιών είναι τα εμβόλια, ο μεγάλος σύμμαχος της ανθρωπότητας στον αγώνα κατά των λοιμωδών νοσημάτων, καθώς σώζουν περισσότερες από 3.5 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κάθε χρόνο και προφυλάσσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους από νόσο ή ισόβια αναπηρία», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης.

Τη στήριξή του στην προσπάθεια για την πρόληψη και υγιή ανάπτυξη των παιδιών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, προσθέτοντας ότι «η πρωτοβουλία αυτή της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής για ενημέρωση των γονιών από παιδιάτρους, αποτελεί πιστοποιημένο σημείο αναφοράς για τους γονείς και θα τους βοηθήσει, μέσα από την ορθή ενημέρωση, να αυξήσουν το επίπεδο φροντίδας των παιδιών τους».

Πηγή:  govastileto.gr

Διαβάστε περισσότερα…

Πηγή: fanpage.gr