Τόσο μικρός, κι ήδη έχει πετύχει τόσα

Η Goga Bai φέρεται να ξεπέρασε το ρεκόρ του βαρύτερου βρέφους στην Ινδία την περασμένη εβδομάδα, όταν γέννησε ένα μωρό βάρους περίπου 5.900 γραμμάριων.

Γυναίκα στην Ινδία γέννησε μωρό σχεδόν 6 κιλών!

Η τριαντάχρονη γέννησε ένα μεγάλο αγόρι με καισαρική την πρώτη Οκτωβρίου σε ένα νοσοκομείο κοντά στη γενέτειρά της, το Rajasthan της βόρειας Ινδίας. Σύμφωνα με τον Dr. Anamika Agarwal, ένα από τους τέσσερις γιατρούς που βοήθησαν στη γέννα, αποτελεί από μόνος του μια κατηγορία όσον αφορά το βάρος των νεογέννητων.

«Είναι σίγουρα το πιο βαρύ μωρό στη χώρα. Το κανονικό βάρος ενός νεογέννητου στην Ινδία είναι 2,5 με 3,5 κιλά», είπε ο Dr. Agarwal.

Γυναίκα στην Ινδία γέννησε μωρό σχεδόν 6 κιλών!

Αν και το μωρό αρχικά είχε αναπνευστικά προβλήματα, αυτό και η μητέρα του φέρονται να βρίσκονται σε καλή κατάσταση τώρα. Σύμφωνα με το Guinness Book of World Records, το βαρύτερο μωρό στον κόσμο είχε γεννηθεί στην Ιταλία το 1955 και ζύγιζε 10 κιλά και 200 γραμμάρια περίπου.

Γυναίκα στην Ινδία γέννησε μωρό σχεδόν 6 κιλών!

Το βαρύτερο μωρό στην Αμερική γεννήθηκε στο Οχάιο το 1879 και ζύγιζε 10 κιλά, αλλά πέθανε 11 ώρες αργότερα. Το βαρύτερο μωρό που γεννήθηκε από υγιή μητέρα ζύγιζε 6 κιλά και 800 γραμμάρια, στην Καλιφόρνια.

Πηγή: fanpage.gr