της Ειρήνης Χαρτερού, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Τι περιέχουν οι ετικέτες τροφίμων; 

Οι απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για το κάθε προϊόν είναι η διατροφική του αξία και τα συστατικά του. Πιο συγκεκριμένα, στη διατροφική αξία αναφέρεται η περιεκτικότητά του σε θερμίδες, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες-σάκχαρα, λίπη (κορεσμένα, ακόρεστα) και αλάτι. Επίσης, πιθανώς να αναφέρονται στοχευμένα κάποιες επιπλέον βιταμίνες ή ιχνοστοιχεία που περιέχονται στο τρόφιμο, αν αυτό αποτελεί καλή ΠΗΓΗ: zougla.gr