Στα μικρόβια και τα παθογόνα βακτήρια που υπάρχουν στα όργανα των γυμναστηρίων επικεντρώθηκε πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από τη βρετανική ιστοσελίδα FitRated. 

Τα συμπεράσματα θα σε εκπλήξουν, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, τα παθογόνα βακτήρια που υπάρχουν στα όργανα των γυμναστηρίων είναι περισσότερα από αυτά που υπάρχουν στις τουαλέτες.

Ειδικότερα, οι ερευνητές επισκέφθηκαν τρία τυχαία γυμναστήρια από αλυσίδες γυμναστηρίων της Βρετανίας και πήραν δείγματα από 27 διαφορετικά όργανα, διαπιστώνοντας ότι τα περισσότερα βακτήρια βρίσκονται στα μηχανήματα και τα ελεύθερα βάρη.

Όπως αναφέρουν, κάθε φορά που αγγίζουμε τα κουμπιά σε έναν κυλιόμενο διάδρομο ή πιάνουμε τον αλτήρα για να κάνουμε μερικά σετ, ερχόμαστε σε επαφή με μικρόβια τα οποία είναι ανθεκτικά ακόμη και στα αντιβιοτικά και μπορεί να προκαλέσουν από εξανθήματα και πνευμονία έως σηψαιμία.

Οι ερευνητές έστειλαν τα δείγματα από τα γυμναστήρια στο εργαστήριο περιβαλλοντικών ελέγχων EmLab P&K για ανάλυση και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά:

Δες τα αποτελέσματα της έρευνας και μάθε πως θα προστατευθείς πατώντας εδώ… ΠΗΓΗ: zougla.gr